Fark Edilecek Bir Basın Bülteni Nasıl Yazılır

Bir basın bülteni bir sayfa uzunluğunda olmalı, işletmeniz hakkında bilinmesi gereken her şeyi içermemeli, hızlı bilgi, genellikle tek bir olay veya konu hakkında. Aynı zamanda bir reklam gibi değil, haber gibi ses çıkarmalı. Bir dergi, blog veya gazete okuyan kişi gibi düşünmeyi unutmayın – yazının ne hakkında olduğunu bilmek ister miydiniz yoksa birisi bir satış konuşmasına gizlice girmeye çalışıyormuş gibi hisseder miydiniz? Bu, satışa sunulan yeni bir ürününüz varsa bir basın bülteni yazmadığınız anlamına gelmez – ancak onu yazma şeklinize göre, kişinin ondan ne kazanacağına daha fazla odaklanmalı, sonra sadece “9,95 $ ‘lık yeni bir ürün – gel şimdi al! “

Basın Bülteninin 7 temel unsuru şunlardır:

1. İletişim bilgileri. Sürümünüzün en üst kısmında iletişim bilgileriniz olmalıdır. Uygun olduğunda bir telefon numarası, e-posta ve web sitesi eklemeyi unutmayın.
  2. Kelimeler: HEMEN YAYINLANMAK İÇİN. Genellikle tüm büyük harflerle ve genellikle italik yazılır.
  3. Şehriniz, eyaletiniz ve tarihiniz, ardından bir çizgi ve tümü kalın. Şehri ve eyaleti parantez içine alın, ardından tarihi, ayı tam olarak yazarak yazın. Benimki bir basın açıklamasında şöyle görünecektir: (Portland, Oregon) 25 Mart 2011 –
  4. Basın bülteninin gövdesi. İlk paragraf en zorlayıcı olmalı ve şu soruları yanıtlamalıdır: Kim, Nerede, Neden, Ne, Ne Zaman ve Nasıl. Daha sonra ilerideki paragraflarda detaylandırabilirsiniz.
  5. İşletmeniz hakkında. “Standart” olarak da adlandırılan bu, basın bülteninizin defalarca kullanılan bir parçasıdır. Ortak metin, işletmeniz hakkında temel bilgiler sağlayan ve web sitenize bir bağlantı içeren kısa bir bölümdür. Bu bölüm HAKKINDA ile başlar [NAME OF YOUR BUSINESS]: – tümü büyük harf, kalın ve ardından noktalı virgül. Alternatif olarak, bazı şirketler şöyle der: HAKKINDA DAHA AYRINTILI [NAME OF BUSINESS] bu yüzden hangisinin size daha iyi geldiğine karar verin. İşletme adınızdan sonra, şirketinizin ne yaptığının kısa bir özetini verin ve web sitenize bir bağlantı ekleyin. Ayrıca bu bölüme iletişim bilgilerini de ekleyebilirsiniz ancak çok uzun tutmayın.
  6. Dört Hash Etiketi / Sayı Sembolü. Bir basın bülteninin sonu, aşağıdakiler, kazan plakasının altında ayrı bir satırda ortalanarak belirtilir.
  7. Tüm ekleri listeleyin. Editoryal içeriğin yanı sıra, basın, özellikle sanatçıların resim eklerine sahip olmayı seviyor! Basın bültenindeki haberlerle ilgili kaliteli, yüksek çözünürlüklü resimler gönderin ve basın bülteniyle birlikte gönderdiğiniz tüm resimlerin dosya adlarını listeleyin. Bunları aşağıdaki gibi bir listede #### altına koyun:
    • Ekler: ImageName1.jpg
    • ImageName2.jpg

Gerçekten iyi basın bültenleri yazmayı öğrenmenin en iyi yolu, birçoğunu okumak ve başkalarının bunu nasıl yaptığına dair bir fikir edinmektir. Her şey gibi – ne kadar çok pratik yaparsanız o kadar iyi olursunuz!